Loading...

Groningen: meer dan de Martinitoren

Deze blog neemt je mee naar enkele verborgen pareltjes en unieke plekken in Groningen, die verder gaan dan de bekende highlights.

In deze blog:

  • De wolkenfabriek
  • Thee- en kruidentuin in Garnwerd
  • Hofjes van Groningen
  • Paradijsvogelbosje
  • DOT

Groningen staat natuurlijk bekend om de Martinitoren en het bruisende Noorderplantsoen, maar er zijn zoveel unieke plekjes die je misschien nog niet kent. Hier zijn een paar van mijn persoonlijke favorieten die nét even anders zijn:

Wolkenfabriek

In de oude Suikerfabriek vind je de Wolkenfabriek, een creatieve hotspot waar van alles gebeurt. Van foodfestivals tot kunstprojecten, dit is dé plek voor wie van een beetje rauwe, industriële charme houdt. En het leuke is: het verandert steeds, dus elke keer is het weer een verrassing wat je tegenkomt.

Thee- en Kruidentuin in Garnwerd

Op een steenworp afstand van de stad, in het pittoreske dorpje Garnwerd, vind je deze rustige oase. De Thee- en Kruidentuin is perfect voor een ontspannen middagje. Je kunt er heerlijke thee drinken, wandelen door de kruidentuin en genieten van het weidse uitzicht over het Groningse platteland.

Hofjes van Groningen

Midden in de stad zijn er allerlei kleine, verscholen hofjes te vinden, zoals het Pelstergasthuis. Deze groene binnenplaatsen liggen vaak achter gesloten deuren en zijn echte oases van rust. Ideaal voor een serene wandeling als je even weg wilt van de stadsdrukte.

Paradijsvogelbosje

Liefhebber van natuur en een beetje avontuur? Het Paradijsvogelbosje, net buiten de stad, is een ecologische speeltuin voor jong en oud. Je kunt er heerlijk wandelen, bloemen plukken of simpelweg genieten van de rust. Een mooie plek om even helemaal op te laden.

DOT

Oké, dit is een opvallend gebouw dat je waarschijnlijk al hebt gezien, maar wist je dat DOT meer is dan alleen een bioscoop? Het heeft een dakterras met uitzicht over de stad en is een superleuke plek voor een drankje in de zomer. Bovendien worden er regelmatig toffe evenementen en feestjes georganiseerd.

Dus, of je nu al jaren in Groningen woont of nieuw bent in de stad, er valt altijd iets nieuws te ontdekken. En het mooiste? Deze unieke plekjes maken de stad nóg leuker om in te wonen!

Kom in contact

Benieuwd naar wat ik voor jullie kan betekenen? Plan een vrijblijvende afspraak in, het kost je hooguit een uurtje van je tijd en een kopje koffie!