050 – 785 55 03 info@reimon.nl

Samen vinden we het huis dat bij je past

Voor velen is het kopen van een huis een spannende gebeurtenis. Ik merk vaak dat mensen erg enthousiast en emotioneel betrokken raken bij het kopen van een huis. Het is goed dat er iemand meegaat die de zaken vanaf de zijlijn bekijkt en goed advies geeft over alle belangrijke aspecten (o.a. bouwkundige en juridische zaken). Ik weet wat jouw wensen zijn en denk met je mee. Ik heb al 18 jaar ervaring als makelaar en ken de stad Groningen als geen ander; op wijk -en straatniveau, daar kan ik je veel over vertellen. Door mijn realistische blik zorg ik ervoor dat je geen kat in de zak koopt. In onderstaand proces geef ik in het kort weer hoe we te werk gaan.

Vrijblijvend gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en vertel ik hoe het proces van een huis kopen er uit ziet. We bespreken jouw wensen; wat zoek je precies en in welke wijk, wat voor type woning, hoeveel slaapkamers, een tuin of balkon, etc. We maken een zoekprofiel aan waarin al jouw woonwensen zitten. Dit profiel zet ik in het NVM-systeem, zodat jij, wanneer er een woning in jouw zoekprofiel beschikbaar komt, direct wordt gewaarschuwd. Wil je deze woning zien dan plan ik meteen een bezichtiging in.

Hypotheek

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de financiële mogelijkheden zijn. Ik kan jou in contact brengen met hypotheekadviseurs waarvan ik weet dat ze goed, onafhankelijk en betrouwbaar zijn. Uiteraard ben je vrij om dit naar eigen keuze te bepalen. Ook hier geldt weer: weten waar je aan toe bent en de puntjes op de i zetten is wel zo prettig!

Bezichtigingen

Wil je een huis bezichtigingen? Ik regel de bezichtiging en ga met je mee. Jij kijkt of dit het huis van je dromen is, ik kijk ook naar hele andere zaken die we na de bezichtiging bespreken. Ben je enthousiast en wil je verder met deze woning? Ik ga ondertussen nog wat zaken voor jou onderzoeken die van belang zijn.

Onderhandelingen

Er zijn veel factoren die de strategie van de onderhandelingen bepalen, dit bespreken we samen en ik geef daarin advies. Ik ga aan de slag en ga de strijd aan met de verkopende partij, dit is een spannende fase!

Koopakte

Het is gelukt! Gefeliciteerd, je hebt de woning aangekocht. Ik zorg dat de verkopende partij alle gegevens ontvangt voor het opmaken van de koopakte. Het concept van deze akte controleer ik, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook de ondertekening en uitleg doen we samen.

Eindinspectie en notaris

Op de afgesproken transportdatum gaan we, alvorens je tekent, bij de notaris de woning nog een keer goed bekijken. Ik zorg dat de woning wordt opgeleverd zoals we dat hebben afgesproken met de verkopende partij en sta je bij als er zaken niet goed verlopen. Bij de notaris word je juridisch de eigenaar en proosten we op jouw nieuwe woning!

Hoi, ik ben Reimon!

Ik help jullie graag bij de verkoop, aankoop of taxatie van jullie woning!