050 – 785 55 03 info@reimon.nl

Jullie woning gereedmaken voor de verkoop

Het is bijna zover: je huis gaat in de verkoop. Er moeten nog wel een paar dingen gebeuren voordat we een druk op de knop kunnen geven. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. In het kort zal ik uitleggen wat er nog moet gebeuren. Het voornaamste is het compleet maken van het dossier, een potentiële koper wil zoveel mogelijk van jouw woning weten. We willen niet dat hij of zij met vragen blijft zitten, dat zou een goed vervolg in de weg kunnen zitten. Ik zal aangeven welke documenten nodig zijn

De vragenlijst

Via het klantendossier ontvang je twee vragenlijsten, deel A en B. In deel A vul je een aantal persoonlijke gegevens in. Deel B is belangrijk voor de brochure. Je hebt als verkoper een informatieplicht, je moet melden wat je weet over de woning. In deel B van de vragenlijst komen alle eigenschappen van de woning aan de orde. Hoe oud is de CV-ketel, wanneer is er voor het laatst geschilderd, hoe oud is het dak, etc. Als je deze lijst invult, voldoe je aan de informatieplicht (mededelingsplicht) en voorkom je problemen achteraf. De vragenlijst komt netjes in de brochure te staan.

De lijst van zaken

In het klantendossier staat ook een blanco lijst van zaken. Hierop staan alle roerende zaken die mee kunnen, achter kunnen blijven of die de volgende eigenaar kan overnemen. Het is belangrijk en duidelijk wat wel en niet bij de vraagprijs in zit. Soms kunnen we de roerende zaken ook gebruiken tijdens de onderhandelingen.

Het energielabel

Naast de vragenlijst en de lijst van zaken is het energielabel ook een verplicht onderdeel. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is (van A+++ t/m G). Op de website van de Rijksoverheid kun je het definitieve label aanvragen door in te loggen met je DigiD. Het energielabel moet op de dag van de overdracht worden overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Doe je dit niet, dan kun je een boete van € 170,- krijgen.

Andere documenten

Wat ik nog meer nodig ben is het eigendomsbewijs van jouw woning. Hierin staan, naast het feit dat jij de eigenaar bent, belangrijke zaken die een potentiële koper moet weten en die we ook in de koopakte moeten zetten. Ook plattegronden zijn van harte welkom, we kunnen deze dan ook op Funda zetten. Ik kan de plattegronden ook goed gebruiken voor het opmeten van jouw woning. De koper moet goed weten wat de exacte grootte is, dit wordt gemeten volgens de NEN2580 meting. Indien er geen plattegronden zijn dan kan ik de woning makkelijk inmeten met mijn afstandsmeter.

De fotograaf

Voordat we de fotograaf inschakelen maken we jouw woning verkoopklaar. Het maken van foto’s en een video besteed ik uit aan een professionele fotograaf; Fotostijl. De foto’s vind ik erg belangrijk, dat is echt het visitekaartje van de woning, deze moeten dus echt mooi worden. Fotostijl heeft de juiste apparatuur en de juiste expertise in huis. De fotograaf maakt zelf een afspraak met jou.

Aanmelden

Als alle seinen op groen staan meld ik jouw woning aan op Funda en alle andere kanalen. Dan beginnen de bezichtigingen en gaan we voor een mooie verkoop. De zaken die voorafgingen, de voorbereidingen zijn erg belangrijk geweest, we hebben nu alles paraat staan om potentiele kopers van alle (juiste) informatie te voorzien!

Nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak.